Soldenkoopjes.be
Solden België » Wintersolden

Wanneer Wintersolden België?

De wintersolden staat in het teken van grote kortingen op de wintercollectie. De wintersolden is ook bekend onder de naam winter koopjes of wintersale. Ieder jaar weer kijken honderdduizenden modefans uit naar deze periode waarin grote kortingen worden gegeven op de wintercollectie. De wintersolden is de tegenhanger van de zomersolden.

Wintersolden: 3 tot en met 31 januari

Exact een half jaar na de zomersolden is het tijd voor de wintersolden. Ieder jaar weer begint de wintersolden op 3 januari en deze eindigt op 31 januari. Ben je op zoek naar winterkleding en wintermode zoals winterjassen, truien, mutsen, enzovoorts? Dan is de wintersolden een happening die je niet wilt missen. De prijzen dalen namelijk met maar liefst zeventig procent! De wintersolden is voor modefans ieder jaar weer een waar modehoogtepunt.

Prijsdalingen

Tijdens de wintersolden verkopen winkeliers hun wintercollectie met korting. Gemiddeld worden er al snel tientallen procenten korting geboden. Sommige winkels kiezen ervoor de hele koopjes dezelfde korting te bieden, andere winkeliers en modeketens kiezen voor een steeds verder oplopende korting. Aan het einde van de wintersolden loopt deze korting dus op naar een hoogtepunt en bedraagt al snel 70%. De reden hiervoor is dat de winkeliers graag de gehele collectie willen verkopen zodat de volgende collectie (herfst- en wintercollectie) in de winkels kan worden geplaatst. Als je niet bang bent om te wachten is het een goede tactiek om veel geld te besparen. Pas echter op dat niet alles al is uitverkocht wanneer je zelf besluit te gaan shoppen. Vaak zijn op het einde van de wintersolden alleen nog zeer kleine en zeer grote maten aanwezig, de gemiddelde maten zijn al eerder verkocht.

Wetgeving

De reden dat de wintersolden ieder jaar weer plaatsvindt van 3 tot en met 31 januari komt omdat deze datums wettelijk zijn vastgelegd. Er mag dus gewoonweg niet van worden afgeweken. In Nederland geldt deze wetgeving niet, daar mogen winkeliers en modeketens dus het hele jaar door uitverkoop houden.

Koopzondag

De drukste dagen van de wintersolden zijn vaak de speciale koopzondagen. Vooral wanneer er koopzondag is op de eerste zondag van de wintersolden is het vaak erg druk. Mensen hebben namelijk al een tijd uitgekeken naar de start van de wintersolden, veel mensen zijn vrij op zondag en de rekken hangen nog bomvol.