Soldenkoopjes.be
Solden België » Zomersolden

Wanneer Zomersolden België?

Tijdens de zomersolden kan je in Belgische winkels terecht voor voordelige kleding, schoenen en mode. Tijdens de zomersolden wordt het mode assortiment namelijk met korting verkocht. De zomersolden heet ook wel zomer koopjes of zomersale en vormen ieder jaar een hoogtepunt op modegebied.

Zomersolden: 1 tot en met 31 juli

De zomersolden vinden ieder jaar plaats in de maand juli en zijn de tegenhanger van de wintersolden. Gedurende de gehele maand juli dalen de prijzen in modewinkels met vele tientallen procenten. De prijzen kunnen dalen met wel 70%, dat is nog eens heerlijk shoppen! Tijdens de zomersolden wordt de zomercollectie verkocht, je bent dus op je plaats wanneer je bijvoorbeeld zoekt naar jurkjes, zomerjassen, zwemkleding, enzovoorts.

Steeds lagere prijzen

Vooral aan het einde van de zomersolden dalen de prijzen van mode en kleding nog eens aanzienlijk. Dit heeft alles te maken met het feit dat de winkeliers het liefst de gehele zomercollectie willen uitverkopen en zodoende ruimte te creëren voor de herfst- en wintercollectie. Omdat opslag van kleding erg prijzig is en omdat mode vaak maar één seizoen modieus is, heeft bewaren tot het volgende jaar geen zin. Wie veel geduld heeft wacht dus tot het einde van de zomersolden om zodoende extra veel korting te krijgen. Pas wel op dat je favoriete kledingstuk niet uitverkocht is geraakt. Vooral de gemiddelde maten zoals S, M en L raken het snelst uitverkocht.

Wettelijke datums

De datums van de zomersolden zijn bij wetgeving vastgesteld en hier mag dus niet van worden afgeweken. Het tijdvak 1 tot en met 31 juli staan dus ieder jaar vast. Dit in tegenstelling tot Nederland waar het hele jaar door uitverkoop of sale mag worden georganiseerd.

Koopzondag

Tijdens de zomersolden vinden er geregeld koopzondagen plaats. Zeer vaak wordt er voor gekozen om bijvoorbeeld de eerste zondag tijdens de solden aan te wijzen als koopzondag. Deze koopzondag behoort tot de drukste winkeldagen in geheel België. Dit heeft te maken met het feit dat veel mensen vrij is en de winkels nog goed vol hangen met de zomercollectie.